Norra Italien – Svenskarnas favoriter

Norra italien är det område vi svenskar köper mes vin ifrån. Valpolicella, Ripasso, Barolo och Amarone är namn som vi känner igen. Maten och vinerna härifrån är mycket omtyckta. Se mer om detta här.

Champagne – Vinernas superkändis

 

Champagne är det mest kända och mest mytomspunna vinet i världen och det är alltid den drycken som man i första hand tänker på när det ska vara riktigt festligt och glamouröst. Lär dig mer om detta här.

Rhône – Grytornas bästa kompis

 

Rhônedalen är Frankrikes näst största vinregion efter Bordeaux. Rhônedalen har, med sitt omväxlande landskap där romare och påvar odlat vin genom århundradena, blivit en plats där flera av världens mest uppskattade och efterfrågade viner odlas.

Här hittar du perfekta skaldjursviner – Loire

Längs med det franska centralmassivet flyter floden Loire tvärs över landet och mynnar ut i Atlanten höjd med Staden Nantes. De mest kända vinerna från Loire för oss i Sverige är Sancerre som med sin druva Sauvignon Blanc har skapat ett gott rykte med nässeldoftande viner, goda till skaldjur. Men det finns mer att hämta från denna, ganska stora vinregion. Titta på detta avsnitt och lär dig vad mer.

Här kan du lära dig mer om grillvinernas hemland – Sydafrika

Sydafrika är en av de största leverantörerna av vin till Sverige. De stora volymerna kommer mestadels till oss i trelitersförpackningar, men även om massproduktion av billiga druvor står för merparten av vinerna, finns det en klar strävan hos de sydafrikanska producenterna att viner av högre kvalitet. Bland annat därför att lönsamheten på billiga viner är dålig.

Sida 1 av 212